W między czasie zakupiłem do autka nowy zestaw głośnomówiący NOKIA HF_210 który muszę przetestować, nadaje się do rozmowy i jako głośnik do dodatkowej Nawi w telefonie. :diabelski_usmiech
Zmiana sytuacji finansowej - poszukiwania nówki czas zacząc
Zwiń
X
-
Zmiana sytuacji finansowej - poszukiwania nówki czas zacząc
Witam! To znów ja. Z racji tego iż za kwotę jaką miałem przeznaczoną na auto nie udało mi się znaleźć nic ciekawego. A już od pewnego czasu podjąłem pracę i otrzymałem umowę na stałe wybór padł na auto nowe na raty. Tylko teraz pytanie co wybrać. Na pierwsza wpłatę mam jakieś 10 tys (resztę przeznaczam na ubezpieczenie i te sprawy) Co do wymagań niewiele się zmieniło. Klimatyzacja przynajmniej manualna, 2 poduszki powietrzne, ABS, i przeciwmgielne z przodu. Górna granicą jest ok 50-55 tys zł (kredyt na nie dłużej niż 5-6 lat z ratą ok 1000 zł. Byłem na targach i oferta mnie nie zachwyciła Twingo może i mocne i tanie ale jakieś takie malutkie. Alfa MiTo fajna ale czy warta swojej ceny? Dlatego zgłaszam się z pytaniem do was. Jako ze coraz więcej tu aut innych marek niż Skoda liczę na propozycje wykraczające poza markę Skoda. Wszelkie propozycje mile widziane.
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
mati160, pierwsza sprawa to dobrze przemysl sprawe.....bo pakowac się w kredyt na auto.....to orznie bywa. Inna sprawa jak jest wieksza gotowka, a jaks czesc tylko brakuje, a Ty jak piszesz, ze ok 10 tys chcesz wplacic....wiec auto na raty wyjdzie Ci duzo wiecej niz byc kupowal za gotowke. Ja osobiscie nie wybralbym takiej opcji jak Ty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osmati160, pierwsza sprawa to dobrze przemysl sprawe.....bo pakowac się w kredyt na auto.....to orznie bywa. Inna sprawa jak jest wieksza gotowka, a jaks czesc tylko brakuje, a Ty jak piszesz, ze ok 10 tys chcesz wplacic....wiec auto na raty wyjdzie Ci duzo wiecej niz byc kupowal za gotowke. Ja osobiscie nie wybralbym takiej opcji jak Ty
Co do autora, o jakie auto chodzi, Twingo za 55 tyś? :roll:
Komentarz
-
-
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulZnalazłeś dopiero pracę i już chcesz się pakować w kredyty? Poczekaj, bo nie masz jeszcze ustabilizowanego podłoża.
[ Dodano: Nie 20 Mar, 11 15:41 ]
albo żeby było jeszcze bezpieczniej finansowo, takiego ładnego punciaczka bym se szczelił
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodatego "podłoża" to czasem do końca życia nie da się ustabilizować
Kredyty są po to żeby je brać. Zresztą obecnie są bardzo tanie, w porównaniu z tymi 10 czy 6 lat temu.
[ Dodano: Nie 20 Mar, 11 15:45 ]
Zamieszczone przez szkodanie, kupić coś tańszego.
Za 45 tys zł. ma Toura 1.6 w gazie, Bravo 90KM w benzynie. Za 42 tyś Toura 80KM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_osJa osobiscie nie wybralbym takiej opcji jak Ty
Moze lepiej popracowac kilka miesięcy, upewnić się, że masz pewną pracę, i dopiero wtedy interesować się tak dużym comiesięcznym obciażeniem?
Komentarz
-
-
Popieram tych, którzy odradzają kredyt szczególnie na 4/5 wartości samochodu. Jeżeli już ma być coś nowego, to poszedłbym w kierunku tanich marek, np chevrolet aveo http://otomoto.pl/chevrolet-aveo-bas...C12471882.html
Chociaż mam wrażenie, że szukasz samochodu do "lansu" a nie do przemieszczania.
Komentarz
-
-
Co do auta interesuje mnie segment B lub kompakt. Co do brania kredytu. Do wyboru są 2 drogi kupić auto za o co mam do 20 tys i tak bym musiał dobrać coś z kredytu i modlić sie czy oby na pewno nic sie nie zepsuje, albo wziać większy kredyt i chociaż przez pierwsze 2 lub 3 lata mieć świety spokój z nieplanowanymi wydatkami. Co do pracy jest w 100% stabilna.
Komentarz
-
-
U mnie było podobnie - kilka miesięcy szukałem igły za 30tys, potem za 35, potem 40 i w końcu kupiłem nowego Toura, choć nigdy nie sądziłem, że kupię sobie Skode :P - też troszkę na kredyt, ale ponad 70% wpłaciłem.
Jakbym miał jednak kredytować się ta powiedzmy 40tys. to bym się pakował w tańsze auto. Samochód to żadna inwestycja, wole mieć większy dom niż szybsze auto :P
Komentarz
-
-
Zwróćcie uwagę iż podałem górną granicę powyżej której już nawet nie myślę. Nigdzie nie podałem dolnej granicy. Zresztą sam zaznaczyłem ze Twingo za małe al Alfa za 52 tys trochę za droga. Zadałem wam pytanie gdyż mi pewne ciekawe propozycje mogą umknąć jak choćby to aveo. W ogóle nie pomyślałem o Chevrolecie, a jak widać też mają coś ciekawego w ofercie.
Komentarz
-
-
mati, ja na Twoim miejscu kupilbym uzywana furke, a pieniadze zarobione odkladalbo pamietaj ze bedziesz musial tego 1000 miesiecznie placic, a jak nagle cos wypadnie i bedzie potrzebna gotowka ?
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati160Przejrzałem używki za te pieniądze nie ma totalnie nic godnego uwagi, auto albo sie sypie albo poskładane tak że aż żal patrzeć, niestety takie nasze realia
chcesz kupić nowy to kupuj, tylko nie dorabiaj do tego ideologii
ja muszę powiedzieć, że chyba wyleczyłem się z nowych samochodów, a pracuję nie od dziś
oczywiście nowe są najlepsze, naprawdę tak uważam, ale jednak ta utrata wartości to DLA MNIE - MASAKRA, a zwłaszcza jak się nowe auto bierze na kredyt :idea:
miałem 5 nowych samochodów, 7 nienowych i stwierdzam, że ekonomicznie jest to DLA MNIE dupa.
ale każdy ma swoje kalkulacje, ja po prostu mam na to za mało kasy (albo kupowałem zbyt drogie samochody).
jak kogoś stać to jak najbardziej, ale na Twoim miejscu mocno bym się zastanowił.
jak coś Ci się sypie w używkach to ewidentny znak, że oglądasz samochody, na które Cię po prostu nie stać, wrzuć sobie Grande Punto i zobaczysz, że nic się tam w 3-4 latkach nie sypie.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, kolega jest młody i sam nie wie czego chce.
mati160, nie takie rzeczy 100% stabilna wywijały orła ale to że masz prace na stałe to tak naprawdę masz prace na czas jaki obowiązuje okres wypowiedzenia bo pamiętaj w razie jakiś kłopotów czy czegokolwiek ty jesteś pierwszy na wylocie :!: :!: :!:
i teraz z wizualizuj sobie kupujesz auto masz kredyt dajmy na to 45 tys idziesz dumny do pracy nowym autem a tam czeka koperta dziękujemy panu za współprace.
No chyba że czegoś nie wiemy że np to Firma twojego ojca o ugruntowanej pozycji na rynku to wtedy masz pewna prace
Komentarz
-
Komentarz